Вишњићеви дани

visnjicevi-daniПодизањем заставе на платоу испред Културно-образовног центра, 31. октобра, почели су  Вишњићеви дани. Манифестација у част великог гуслара у нашој општини обележава се 34. пут.
У Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“, 1. новембра, одржано је књижевно вече на којем су учествовали чланови Књижевног клуба „Јован Дучић“ из Бијељине, чланови књижевних клубова „Филип Вишњић“ и „Милош Црњански“ из Шида и чланови Књижевног клуба „Благоје Јастребић“ из Вашице.
Награђени су и најуспешнији ученици на литерарном конкурсу у категорији основних и средњих школа. Жиријем је председавала професорка наше школе, Горица Мајсторовић.
Програм манифестације Вишњићеви дани настављен је и 2. новембра у Вишњићеву, парастосом и полагањем венаца на гроб Филипа Вишњића, посетом Спомен – кући и културно-уметничким програмом на платоу испред споменика Филипу Вишњићу.
Свечаном академијом, у сали КОЦ-а, 3. новембра, завршени су Вишњићеви дани. О Филипу Вишњићу говорио је академик Љубомир Зуковић а добитници Вишњићеве награде су наши суграђани, просветни радник Љиљана Лукић и музички стваралац  Јован Травица.
Ову значајну манифестацију пратили су и ученици наше школе, чланови литерарне и рецитаторске секције које воде професорке Јелена Арамбашић, Горица Мајсторовић и Милица Чавловић а Етно групу „Гора“ предводила је професорка Силвија Миличић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/visnjicevi-dani/

Оставите одговор

Your email address will not be published.