Квиз „Фимек награђује знање”

kviz-fimek-nagradjuje-znanjeУченици наше школе учествовали су у квизу „Фимек награђује знање“ који је био одржан 10. aприла на Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду (ФИМЕК).

Као увод у само такмичење Факултет је организовао мини екскурзију за све учеснике квиза, њихове навијаче и наставнике. У пратњи својих наставника средњошколци су имали прилику да се упознају са најзначајнијим културно-историјским знаменитостима Новог Сада.

По доласку на Факултет средњошколце је дочекао тим студената који их је повео у обилазак Факултета, студентског дома и студентске кантине. Након тога сви учесници такмичења и њихови навијачи сместили су се у амфитеатар где је и одржано такмичење. Присутнима у амфитеатру у име факултета обратио се проф. др Ненад Аврамовић , председник жирија. Такмичарима је прочитано двадесет питања на која су они давали одговоре. Целокупан догађај протекао је у позитивној атмосфери  и фер навијању.

Након сабирања освојених бодова жири је прогласио победника а затим је проф. др Ненад Аврамовић  свим такмичарима уручио потврде о ослобађању трошкова пријемног испита на Факултету за економију и инжењерски менаџмент.

Екипу наше школе представљали су: Милан Маринковић IV-3, Иван Савић IV-3 и Радован Зелић   IV-5. Момци су освојили четврто место.

Поред наше школе у квизу су учествовале:  Гимназија „Стеван Пузић“ из Руме, Техничка школа „Миленко Веркић- Неша“ из Пећинаца, Електротехничка школа „Михајло Пупин“ из Новог Сада, Средња техничка школа „Миленко Брзак- Уча“ из Руме и Техничка школа „Никола Тесла“ из Сремске Митровице.

[nggallery id=10]

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/kviz-fimek-nagradjuje-znanje/

Оставите одговор

Your email address will not be published.