Извештај са школских такмичења у првом полугодишту

По календару Савеза за школски спорт у првом полугодишту су одржана такмичења у следећим спортским дисциплинама: крос, стони тенис и кошарка.
На стадиону „Једноте“ у Шиду, 10. октобра 2014. године, у организацији „Црвеног крста“ из Шида, одржана је „Трка за срећније детињство“ чији је мото био: „Имамо циљ, дођи на старт!“ На овом кросу је учествовао 41 ученик Техничке школе „Никола Тесла“ из Шида у категоријама омладинки од првог до четвртог разреда и омладинаца од првог до четвртог разреда. Укупно тринаест медаља и диплома су освојили: Наташа Јовановић, 1-1 (треће место), Стефан Мијановић, 2-1 (прво место), Иван Личанин, 2-1 (треће место), Ненад Сарић, 2-3 (друго место), Дајана Булат, 2-3 (друго место) и Радмила Барјактаровић, 2-3 (треће место), Сандра Мацура, 3-1 (друго место), Јелена Пејић, 3-1 (треће место), Никола Гњидић, 3-3 (друго место), Ана Видовић, 4-1 (друго место), Роман Александар, 4-3 (прво место), Ђорђе Миладиновић, 4-3 (друго место), Филип Абрамовић, 4-3 (треће место).

Општинско такмичење у стоном тенису одржано је у Спортској хали у Шиду 17. октобра 2014. године. И екипа омладинки и екипа омладинаца Техничке школе „Никола Тесла“ освојили су прво место у екипној конкуренцији. За омладинке су се такмичиле: Јелена Јовановић, 4-3, Драгана Леваја, 4-3 и Оливера Мићић, 4-3. За екипу омладинаца такмичили су се Михајло Радовановић, 2-5, Стефан Марковић, 3-3, Милош Раонић, 4-5 и Стефан Станковић, 3-4. У појединачној категорији Драгана Леваја и Михајло Радовановић су освојили прва места.

Након општинског нивоа, окружни ниво такмичења одржан је у Спортској хали у Шиду, 22. октобра 2014. године. Победници општинског такмичења учествовали су у категорији омладинки и омладинаца. Екипа омладинки је освојила друго место у екипној конкуренцији, а у појединачној конкуренцији Драгана Леваја је освојила треће место. Екипа омладинаца је на окружном такмичењу освојила четврто место, а у појединачној категорији Михајло Радовановић је био четврти.

У Основној школи „Бранко Радичевић“ у Шиду 17. новембра 2014. године одржано је општинско такмичење у кошарци. Учествовала је мушка екипа ученика Техничке школе „Никола Тесла“ и освојила прво место. Екипу су чинили ученици: Миодраг Марковић, 1-3, Стефан Башић, 2-1, Алекса Вукадиновић, 2-1, Милан Топић, 2-1, Синиша Павић, 2-3, Вељко Продановић, 2-3, Стефан Ранисављевић, 2-3, Милан Тубић, 2-3, Немања Ковачевић, 3-3, Данило Врзић, 3-3 и Стефан Пинић, 3-5.

Првопласирана екипа Техничке школе „Никола Тесла“ учествовала је и на окружном нивоу такмичења у кошарци у Старој Пазови 20. новембра 2014. и освојила пето место.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/izvestaj-sa-sportskih-takmicenja-u-prvom-polugodistu/

Оставите одговор

Your email address will not be published.