Директор Техничке школе на предавању и вечери са Министром просвете др Срђаном Вербићем

Директор Техничке школе „Никола Тесла“ Шид Јово Дрезга присуствовао је синоћ у хотелу Crowne Plaza у Београду предавању „Будућност учења“ које је одржао Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић.

Министар др Срђан Вербић је говорио о неформалном и формалном образовању у Србији, са акцентом на чињеницу да је неопходно подстицати развој неформалног образовања и да је нужно пронаћи начин како препознати стручне људе који своје знање нису формализовали и омогућити им да покажу шта знају.

Министар је истакао и да је постоји велики проблем приликом стручног усавршавања наставничког и професорског кадра који у великој мери касни за применом савремених трендова и метода учења која се примењују у образовном систему на Западу, и том приликом истакао своје уверење да ће се ствари у будућности мењати на боље услед усаглашавања образовне и научне политике са тековинама Европске уније.

Посебно је наглашено да је примена информационо-комуникационих технологија кључна за модернизацију наше друштвене заједнице.

Директор Јово Дрезга је упознао Министра са процесом рада и опремљеношћу Техничке школе „Никола Тесла“ Шид и нагласио посебно залагање професора приликом реализације ваннаставних активности. Министар је упознат и са пројектом OpenDays који је под покровитељством Председника Републике одржаван протеклих година.

После предавања је одржана дискусија у неформалној атмосфери хотела, а догађај је организован под покровитељством глобалне организације Rotary International, и уприличен је за посебне званице. Предавању је присуствовало 50 посебно одабраних званица из Србије и региона, а међу њима је био и бивши ученик наше школе Милош Јовановић.

   Директор Јово Дрезга је упутио позив Министру др Срђану Вербићу да првом приликом посети нашу школу што је министар потврдио да ће учинити у наредном периоду.

IMG_3474

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/direktor-tehnicke-skole-na-predavanju-i-veceri-sa-ministrom-prosvete-dr-srdjanom-verbicem/

Оставите одговор

Your email address will not be published.