Дан безбедног интернета 2015.

dan bezbednog interneta10. фебруара 2015. године у нашој школи одржана је вршњачка едукација под називом „Заштита и безбедност на интернету“, поводом обележавања међународног дана безбедног интернета.
Дан безбедног интернета обележава се широм света под слоганом „Створимо бољи интернет заједно“, у циљу подизања свести деце и младих о опасностима са којима могу да се суоче на интернету и начинима како то спречити, односно како што сигурније користити интернет.
У основним и средњим школама широм Србије, овај дан се обележава низом разноврсних активности, као што су презентације, трибине за ученике и родитеље, едукативне игре итд.
Наша школа се ове године придружила обележавању овог дана. Ученици првих разреда, чланови информатичке секције припремили су материјал који су презентовали својим вршњацима и наставницима. Урађена је презентација о безбедности на интернету, видео материјал који скреће пажњу на чињеницу да све више младих људи одлази на састанке са особама које су до тада „познавали“ само преко друштвених мрежа. Анкета коју смо спровели међу ученицима првих разреда, показала је да је управо тај проблем највише заступљен међу младима. Такође, ученици су у холу школе уредили пано на тему безбедност на интернету.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/dan-bezbednog-interneta-2015/

Оставите одговор

Your email address will not be published.