РОБОТИЧАРИ ТШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЋЕЊУ ЕУРОБОТ 2023 У ПАРИЗУ

Два тима ученика трећег разреда образовног профила електротехничар рачунара, освојеним другим и трећим местом на националном такмичењу из роботике у Новом Саду, остварила су пласман на завршницу такмичења „ЕУРОБОТ 2023“ у Француску. Такмичење је одржано 10. и 11. јуна у Паризу. Чак две наше екипе имале су прилику да се за пласман боре са националним првацима из Француске, Немачке, Русије, Белгије, Велике Британије, Шпаније, Турске и Туниса. Овај пут наши ученици су заузели 11. и 12. место, док су прва три места заузеле екипе домаћина. Момци који су представљали нашу школу, али и бранили боје Србије су:
НТС Роботика 1: Никола Плавшић, Лука Мађарац, Горан Колар, Милан Пупић и Лука Ралбовски.
НТС Роботика 2: Никола Пеурача, Миленко Чутурић, Милош Бућко, Лука Ромањак и Ђорђе Живковић.
Ментори екипама су били професори Милан Јукић и Небојша Чикарић.
Искористићемо ову прилику да искажемо огромну захвалност свима онима који су помогли да ученици оду на такмичење. Посебно се захваљујемо генералним спонозорима Општини Шид и PTP ALBATROS MM DOO Шид. Као и осталим спонзорима који су били део нашег тима и без којих реализација такмичења не би била могућа: Victoriaoil, DDOR Нови Сад, Fragmat Tim Izolirka, RIT Agro Шид, MNK komerc, ZZ Graničar, Grafoset Šid, Yonex, Hirurški centar SM Ivić, Diskont pića Kapljica, Папирница Пеликан, LABB group, PULS šped, TELIX, Poljoauto, L.V.D. inženjering, POLY DOO, 3D republika, Далибор Хнатко, Fiting DOO, MEHANOGRAF JU D.O.O, Бранислав Михајловић, Саша Јукић, ALF kolor, MИ 41, Pekara Centar, Vinarija Trivanović, Menjačnica Milenium, Gvožđar Inex.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/roboticari-ts-nikola-tesla-na-medjunarodnom-takmicenju-eurobot-2023-u-parizu/