ЂАЧКА КОБАСИЦИЈАДА

Шта је заједничко називима: сремска, славонска, туријска, златиборска, крањска? Тачно! Кобасица! То су прерађевине од меса и користе се у људској исхрани. Једу се одмах било да су продимљене или осушене и спадају у сухомеснате производе.

Рецепт за припрему је тајна која се преноси са генерације на генерацију. Наш рецепт нећемо открити, али ћемо Вам рећи само састојке у које спада свињско месо, слатка и љута паприка, бибер, со, шећер, бели лук. Све састојке лепо измешати и напунити у адекватна црева. Од 10 килограма свињског меса добијено је 8 кобасица које су однесене на думљење.

Дегустација је заказана за одбрану матуре током јуна месеца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/djacka-kobasicijada/