ЧЕТВРТО МЕСТО НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ЕУРОБОТ 2021

На државном првенству Еуробот 2021. у Новом Саду, у конкурецнији са десет факултетских екипа, екипа наше школе је међу првима прошла хомологацију (атест) дан пре такмичења. У даљем току такмичења, у борби за најужи круг тим је успео да се пласира на треће место што је оставило у неверици чак и оне који су вишегодишњи учесници. У сениорској конкуренцији, као једина средњошколска екипа, са буџетом за израду робота који је поприлично далеко испод буџета било које друге екипе, иза себе смо оставили седам екипа студената мехатронике, машинства и електротехнике. Да је било још мало среће, могли смо да се боримо за прво, или да дођемо до трећег места, одлучивале су нијансе. Нека то остане као додатни мотив и циљ за наредну годину.

Веома смо поносни на наше момке (нарочито двојицу најмлађих Александра и Владимира) који су огромну количину свог слободног времена, стрпљења и воље уложили у целу ову причу о такмичењу из роботике.

Екипу су чинили ученици Владимир Андришко, Александар Петровић, Никола Кошутић, Милош Митров, Милош Митошевић,  Лука Матошевић и професори Милан Јукић, Слободан Обрадовић и Небојша Чикарић .

Хвала на гостопримству професорима Орос Предрагу, Цхилаг Андреју и Раковић Мирку , као и осталима са Факултета техничких наука у Новом Саду који су учествовали у организацији овог међународног такмичења. Видимо се опет следеће године.

Још једном, хвала свима на подршци – надамо се да смо нашу школу и град представили на прави начин.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/cetvrto-mesto-na-drzavnom-prvenstvu-eurobot-2021/