3D штампање визира

Новонастала ситуација због пандемије вируса Covid-19 није оставила никога равнодушним, а многе је мотивисала да помогну на разне начине.

Једни од таквих су и зрењанински ентузијасти и заљубљеници у 3D штампу.  Желећи да помогну, формирали су Facebook групу „Vizionari Srbije“ (https://www.facebook.com/groups/vizionarisrbije/). Тим путем, они упућују апел свим људима који поседују 3D штампач да се прикључе акцији штампања носача визира, дизајнираних од стране произвођача 3D штампача „Prusa“. Визири су намењени медицинским радницима као заштита од капљичног преноса са намером да помогну првенствено лекарима и медицинском особљу, који се боре за све нас!

Број чланова ове групе за кратко време се веома брзо увећао. Један од чланова групе „Визионари Србије” је и професор наше школе који код куће врши штампање носача визира на 3D штампачу и тиме несебично помаже медицинским радницима у нашој општини.

До сада су Дому здравља у Шиду испорчена 25 визира на одељења педијатрије, стоматологије, ОРЛ, респираторно одељење и хитну службу. Ускоро се очекује и испорука визира амбулантама у Кукујевцима, Бачинцима и Адашевцима.

Ако сте заинтересовани да помогнете на било који начин, пријавите се користећи форму Локална организација (https://forms.gle/u5Ez78KeR8qnqx1J8).

Они којима су визири неопходни могу да користе форму Захтев за Визире (https://forms.gle/5XcDkKajZKKXwfYg7).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/3d-stampanje-vizira/