ЈОШ УВЕК ВОЗИМ

После саобраћаjне несреће у којој је повредио кичму, Славољуб Авдић више не може да хода. У оквиру кампање „Још увек возим“ као члан Удружења параплегичара, пренео је своје искуство будућим возачима, ученицима трећег разреда наше школе, са жељом да се нешто слично никоме више не догоди.
Са 30 година доживео је саобраћајну несрећу, после које ништа више није било исто ни у његовом животу, ни у животу његове породице. Због конзумирања алкохола ноћ пре путовања и неприлагођене брзине, десила се незгода на ауто-путу.
Ношењем такозваних „пијаних наочара“, које симулирају ефекте утицаја алкохола на организам, ученици су могли да се увере колико видно поље може да се изобличи и колико је тешко извести неке једноставне и уобичајене радње као што су ходање око чуњева и руковање.
Мисија Удружења параплегичара је да усаде вредност безбедне вожње у свест младих, преношењем личног искуства повређених у саобраћајним незгодама, кроз која млади уче о безбедности у саобраћају и потреби поштовања саобраћајних прописа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://www.nts.edu.rs/jos-uvek-vozim/